„Din latinescul peregrinus, au rezultat doua cuvinte: pelerin si peregrin. Sinonime, dar numai partial. Ambele spun mult mai mult decat calatorie fie ea si culturala, sapientiala.
M-am aflat, pe rand, in ambele situatii: de pelerin, de peregrin. Adica am fost si strainul, am fost si la sfarsitul instrainarii.”
La Sfantul Munte Athos timpul pare incremenit. Nimic nu se schimba in randuiala locului. Nimic nu se schimba in rituri si ritmuri interioare, de secole?
E sarbatoare. Incepem o noua sapta?mana pe Sfantul Munte. Inainte de ora 3 dimineata, bate toaca. Urmeaza o simfonie de clopote. Te scoli intr-o stare de ... citeste mai departe
Vasile Andru a facut doua calatorii de cunoastere in India, in 1992 si in 1996, iar ca rezultat centrul Sivananda i-a conferit titlul de master in Filosofia Vedanta.
Autorul a poposit in manastiri si-n locuri de invatatura, a facut retrageri spirituale in Himalaya. A intalnit maestri indieni si tibetani, a cunoscut ... citeste mai departe
In volumul anterior si ingemanat cu acesta, Viata si semn, avansam o promisiune si un avertisment: Nimeni nu moare de moarte buna, ci de cumul de erori.
Omul este facut pentru realizare si longevitate. El este "programat" natural pentru o viata de peste 100 de ani; capacitatea celulelor de a ... citeste mai departe
Isihasmul este redescoperit. Lumea afla despre el, se apropie de el, vrea sa practice. Acest interes sporit se constata mai ales in spatiul ortodoxiei, unde isihasmul este "la el acasa".
Catolicismul recupereaza si el isihasmul, Vaticanul da un indemn la integrarea acestei practici in viata spirituala. Astfel, in anii nostri, ... citeste mai departe